понеділок, 17 вересня 2012 р.

Світ без скарг, або як змінити своє життя за три тижні

Доброго часу доби! Нещодавно довідався про одну досить цікаву ідею З радістю ділюся з вами.

Священик Уілл Боуен досить багато часу провів над вивченням людей і їх поведінки. В результаті своїх спостережень, він робить висновок, що від того як ми говоримо і що ми говоримо залежать наші думки, котрі, в свою чергу неабияк впливають (чи краще сказати безпосередньо впливають) на емоційний стан людини і її вчинки. Хм, «хіба це щось нове?» - можете почати апелювати ви. Але читайте далі…

Боуен стверджує, що всі ми дуже часто скаржимося, нарікаємо, пліткуємо, критикуємо. Хех, сурова істина, пане священнику! 

Що ж пропонує автор ідеї? А пропонує він наступне: кожен, хто хоче змінити своє життя в кращий бік (а хто не хоче?) повинен
одіти звичайний браслет фіолетового кольору і протягом 21-го дня жити без скарг, критики, пліток і незадоволеності як такої. Якщо за цей час людина з тих чи інших причин промовила якесь із «заборонених» слів, то браслет необхідно надіти вже на іншу руку і почати відлік днів з початку. Так потрібно робити доти, поки браслет не протримається на одній руці 21 день. На думку самого автора і багатьох, хто випробував дану методику в своєму житті, ефект такого експерименту переважає навіть самі оптимістичні сподівання.

Вважається, що люди змінюються до невпізнання. «Зміни не залишаються непоміченими і мої друзі разом з близькими приєднувалися до експерименту, одівали браслети і незмінно робили своє життя чудовим» - каже один з прихильників ідеї Боуена.

Виникає логічне питання: чому такий простий (на перший погляд) метод такий ефектвний?

Відповіді на питання наступні (взяті з книги «Світ без скарг»):
1. Дуже важливий сам настрій. З самого початку експерименту вам відомо, що говорити про негатив заборонено. Найкращим способом для цього є пошук (і знаходження) позитиву в собі самому і в усіх людях на світі.
2. В результаті «життя без скарг» у людей значно зростає самоконтроль. Люди починають контролювати свої думки, бесіду і навіть поведінку. Треба погодитися, що це вже неабияке досягнення. З кожним днем самосвідомість зростатиме.
3. Метод є прямою дорогою до самопізнання. З’явиться унікальна можливість відкрити свої нові сторони (чи раніше непомічені), об’єктивно оцінити своє мислення і спосіб життя.

Сама по собі, ідея дуже нагадує психологічну доктрину про «позитивне мислення». Думаю, силу такого мислення знає кожен, але життя така «штука», що не завжди думається позитивно ))). «Життя без скарг» - черговий спосіб принести позитив і зміни у своє життя. Чому ж не спробувати? Це безпрограшна партія – ми точно нічого не втрачаємо, а перспектива здобути щось хороше і нове очевидна! Спробувати чи ні? Вибір за вами.

Гарного настрою і позитивного мислення!

6 коментарів:

  1. Это действительно действует. В моей семье давно действует правило не ругаться, не обвинять кого-либо или что-либо, и не критиковать, к примеру, папу, маму, или растущих сыновей. Атмосфера очень приятная и мирная, супер. И кстати, психика детей очень устойчивая к внешним раздражителям, в отличие от одноклассников-истеричек.)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо за подтверждение практической стороны! )))
      Все гениальное простое.
      Дальнейшей гармонии в Вашей семье!

      Видалити
  2. Я вже чула про такий спосіб приборкати своє его. Та ніколи не мала мужності спробувати його на собі. Гадаю, він також підійшов би для того, щоб досягнути якоїсь мети. Наприклад поділити мету на де кілько маленьких пунктів. Досяг одного – гарно. Не спромігся досягти якогось пункту до вказаного самому собі строку, все. Знімай та одягай на другу руку. Все починай спочатку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думаю, тут річ навіть не в проборканні его, а "оптимізації" свого життя-буття.

      Видалити
  3. Так, це вірно. Я навіть стала замислюватись над тим, щоб насправді зробити це

    ВідповістиВидалити

Сміття і рекламні тексти будуть видалятися! Будьте певні – такі речі тут не з’являться. Давайте не будемо марнувати наш час. Ненормативна лексика неприпустима!