четвер, 26 липня 2012 р.

Моя система позбавлення від нікотинової залежності

Коли цигарка стане фатальною - це лише питання часу...
Можливо, це звучить надто самовпевнено, але я справді хочу запропонувати спосіб кинути курити. Та для початку вважаю за потрібне сказати, що сам являюсь активним курцем (приблизно пачка цигарок в день) ось уже 5 років… Почав (конкретно) ще в університеті. В армії остаточно «закріпив» за собою статус курця. На даний момент продовжую курити.

Всього мною було здійснено три спроби кинути курити. Всі вони увінчалися провалом. Але сьогодні розумію одне: куріння має куди більше «мінусів», аніж «плюсів». Я два рази перечитував книгу Аллена Карра «Легкий спосіб кинути курити» [Якщо ви її не читали – обов’язково прочитайте! (скачати можна тут)]; слухав і дивився лекції про шкоду куріння професора В.Г. Жданова (також обов’язково ознайомтеся); читав С.М. Зайцева («Дзеркало для курця») і ще багато чого… Не вийшло…

Я зараз не буду писати про колосальну шкоду, яку завдає нам куріння. Я не буду доводити наскільки це дороге «задоволення». Я також не стану навіть пробувати говорити про те, що саме по собі куріння – неприродний процес, і, що як соціальне (хоча краще сказати антисоціальне) явище штучно підтримується на найвищих державних рівнях. Ви і самі прекрасно про все це знаєте. Або, при бажанні, зможете легко дізнатися. Забіжу трішки вперед і скажу, що запропонований мною спосіб не опирається на силу волі. Вірніше, не тільки на неї. Ви ж самі прийняли рішення припинити «дихати через фільтр»?! А це вже, саме по собі, вольове рішення.

понеділок, 23 липня 2012 р.

Помер Великий українець - Богдана Ступки більше немає з нами…

Вчора зранку погас вогник життя Великого сина українського народу – Богдана Ступки… Напевно, немає таких людей, які, залишаючись адекватними, могли би заперечити талант цієї людини. Надто великий внесок зробив Богдан Ступка у розвиток світової культури. Важко переоцінити роль Ступки у розвитку українського театру і кіно. Недарма на сайті Міністерства України сказано: «…З цього часу сучасна історія українського театру і українського кінематографу почне ділитися на дві епохи – на епоху Ступки і епоху після нього…»

На превеликий жаль, важка і тривала хвороба таки взяла верх над цією геніальною людиною. Навіть розмінявши сьомий десяток років він продовжував працювати, творити… про таких людей кажуть «Вони народжуються раз на сто років».

Пропоную згадати ті образи, в яких Ступка назавжди залишиться в нашій пам’яті:

неділю, 8 липня 2012 р.

Ранкова пробіжка або як бігати правильно

Ранкова пробіжка
Дуже часто переосмислюю своє життя в цілому і окремі його аспекти зокрема. Так нещодавно зловив себе на думці. Що у суєті-суєт трохи (а може і не трохи) закинув заняття спортом. Хоча не можу сказати, що займався коли-небудь ним професійно, однак про нормальний «любительський» рівень можна було говорити. Як наслідок таких думок – вирішив знову вийти на ранкові пробіжки. Думаю, ні для кого не таємниця що робити щось неправильно часто буває гірше, аніж взагалі не робити. Тому я трохи проштудіював літературу та терени Інтернету з метою встановити, що ж включає в себе ранкова пробіжка (не спішіть сміятися і казати «що ж тут складного!). Зараз буду ділитися інформацією. Запевняю все буде корисно і максимально ефективно!

Для початку, Вам необхідно із завзяттям (а може і не дуже) та хорошим настроєм (обов’язково) «вилізти» / вистрибнути з ліжка. Заздалегідь заплануйте її таким чином, аби після «морнінграну» Ви встигли прийняти душ, поснідати і трішки відпочити перед виходом з дому. Одіватися потрібно по погоді. Тут можливі варіанти.
Прошу не ображатися на картинку )))
Уважаемые посетители блога! Это последнее сообщение на русском языке. С сегодняшнего дня он полностью переходит на красивый и родной мне украинский язык. Никаких ограчничений в комментировании и общении лично со мной я не ставлю. Я прекрасно владею двумя языками. Просто в силу сложившейся ситуации в моей стране – это дело принципа. К тому же мне намного легче и приятней работать. Понимаю, что в перспективе потеряю много посетителей с Интернета «Ру», но … украинский Интернет также должен быть. И быть он должен качественным. Прощай русский – привіт милозвучна українська! У нас все вийде. Буду радий новим читачам. Думаю, пора «застою» на блозі скоро завершиться (дуже заклопотаний роботою). До зустрічі! Хорошого дня (чи вечора, чи ночі)!